poster

Шта је то електронско насиље?

        Одговор на ово питање мислимо да сви знамо, али, ако питате ваше другаре, схватићете да то није баш тако. Лако ћемо дефиницију електронског насиља прочитати на Интернету, али, нисмо сигурни да ли га можемо препознати у пракси. Зато вам ми помажемо да практично одгонетнете шта све чини електронско насиље.

     Ако вам неко шаље узнемирујуће поруке путем Интернета или мобилног телефона, ако вас тера да радите оно што не желите, то је злостављање. Ако вам неко прети да ће ваше слике злоупотребити и послати некоме ко ће вам се смејати или вам учинити зло, и то је насиље. Ако вас неко условљава да му учините неку услугу или ће вам он напакостити тако што ће вас тужити родитељима или другарима или им показати слике које ви не бисте хтели да они виде, и то је насиље.

    Уколико сте жртва електронског насиља, слободно га пријавите Нет патроли. О њима смо већ писали у неком од претходних чланака. Злостављачи нису паметнији, ни моћнији од вас. Њима је место у затвору.

     Ово су били наши савети и оно како ми видимо електронско насиље. Имате пар занимљивих чланака на сајту Уницефа, па можете прочитати пар савета и тамо:

UNICEF Serbia

аутор: Сигурица Нет екипа