Интерактивне фотографије Thinglink

     Овај програм је идеалан за образовне сврхе и продубљено учење. У означена (тагована) места на фотографији можете додати текст, линкове, видео, другу слику. Фотографије су прелепе, могу се користити и за забаву, не само за учење. Дакле, уз помоћ овог алата, добићете слику која говори.

     Потребно је да одемо на http://www.thinglink.com/ и одаберемо опцију Join now која се налази у горњем десном углу. Након тога појавиће се прозор за регистрацију. Уколико имамо налог на Фејсбуку или Твитеру, можемо их искористити.

th

     Уколико немамо налог на овим сервисима или не желимо да га искористимо, употребићемо десну половину прозора. Ту ћемо уписати своје име и презиме (можемо га уписати и ћирилицом), имејл адресу и лозинку. Након уписа лозинке потребно је да је још једном упишемо ради потврде.  Сада је само потребно да кликнемо на опцију Sign up for free и наш налог ће бити креиран.

     Можемо започети са креирањем прве интерактивне слике.  Кликнућемо на опцију Create.

thj

     Уочићемо да имамо четири могућности за постављање слике:

  • можемо је поставити са рачунара,
  •  са Фејсбука,
  •  са јавног сервиса за фотографије Flickr и
  • поставити интернет адресу слике која се налази на Интернету.

jjj

     Када одаберемо на који начин желимо да поставимо слику и након постављања, потребно је да је означимо и поставимо видео-записе, слику или текст. То ћемо урадити тако што ћемо кликнути на део слике који желимо да означимо. Појавиће се прозор у коме треба да поставимо линк ка извору и његов опис. Након што то унесемо, кликнућемо на Save tag. 

     Након што смо унели прву ознаку, на исти начин постављамо и друге. Кликнемо на део слике који желимо да означимо, унесемо потребне податке (линк и опис ресурса), одаберемо ознаку и све то сачувамо тако што ћемо кликнути на опцију Save.

Забављајте се уз таговање слика онлајн!

аутор: Сигурица Нет екипа

2 Comments

Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *