Састав ученице седмог разреда,  који је награђен другом наградом на конкурсу Играј безбедно:

Ја сам Интернет, за пријатеље Инти

     У очима забава, у срцу игра, нова познанства,дружење… Да, ја сам Интернет, за пријатеље Инти, мада ме можеш звати како год зажели твоје мало, неискусно срце.

   Познато ти је да сам ја твоја главна забава и помоћник. Ма колико ти ја деловао дичан и способан, не могу те штитити од разних невоља које те могу снаћи док уживаш у мом свету.Ја сам, кад мало боље размислим, попут једне пешчане, морске обале.Док уживаш додирујући стопалом меки песак, неретко налетиш на кменчић који те повреди. Понекада сам себе подсећам на врели, летњи дан. Уживаш купајући се, сунчеви зраци додирују твоје лице, a затим, одједном-бум! Створи се град и својом леденом магијом уништи све око себе .Шта ћу? Понекада ме обузме огромна туга јер мом свету може приступити било ко, чак и неко ко тебе може угрозити. Никада не комуницирај са особама чије су ти очи и смех непознати.Ма колико се добрим представљао, ти не знаш какав се сјај крије у његовим очима. Можда заиста тамо царује блиставост свих небеских звезда, а можда се крије само охолост и тама. Зато буди опрезан! Уколико имаш профил на Фејсбуку, своје податке учини видљивим само својим пријатељима. Никада не знаш ко их и на који начин може употребити. Увек се придржавај бонтона и понашај пристојно у виртуелном свету. Ја сам само један обичан Интернет. Не могу те штитити од свих опасности које те вребају попут злокобних лешинара .Нека на твом рачунару увек буде укључен заштитни програм. Своје информације, попут адресе и броја телефона, никада јавно не објављуј. Да би свој боравак у виртуелном свету учинио што бољим и безбеднијим, никада не приступај страницама које те могу увредити или повести у свет таме .Не заборави, ја сам диван помоћник, а ни по коју цену се немој одрећи мог света, само зато што те вребају бројне опасности.

    Ја сам ти указао на неке од њих, а на теби је да научиш да их се чуваш. Знај, мој свет чини и мноштво забаве и уживања. Енергија, радост, нова сазнања, игра…Сада, када сам те научио како да правилно приступаш мом свету, слободно се опусти, заборави на проблемчиће и уживај.